03 de gener 2008

PROGRAMA D’ACTES FIRA 2008


Fira de Guadassuar 2008

PROGRAMA D'ACTES


Dia 13 de gener, diumenge

A les 9 hores, esmorzar popular al pati de l’antic col·legi Balmes. L’entrada serà pel carrer Pare Estanislao.

Dia 19 de gener, dissabte

A les 20 h. a l’Auditori, concert del grup SPANISH BRASS LUUR METALLS, patrocinat per l’Ajuntament.

Presentació de la Fira de Sant Vicent 2008.

Acabada la presentació, a les 22 h., sopar amb ball, patrocinat pels festers a la Sala Rex, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Dia 21 de gener, dilluns

A les 15,30 h. eixida de la plaça de Reginaldo Barberà. Concentració i inici de la tradicional Cavalcada de la Repartició de la Carn. El recorregut serà el següent: plaça Reginaldo Barberà, Pare Estanislao, av. Constitució, Pare Efrén, Marqués de Sotelo, carrer del Crist, Algemesí, carrer Estret, Mare de Déu de la Misericòrdia, Alzira, Quevedo, Pare Vicent, Colom, Joan XXIII, i acabarà en la plaça Reginaldo Barberà.

La Repartició de la Carn la formaran, en el següent ordre: dolçainers, bolero de Guadassuar, carrosses, “quintos” d’anys anteriors i posteriors, convidats, paisans i autoritats. Tancarà la cavalcada la Banda de Música “Unió Musical Santa Cecília” de Guadassuar.

Els Festers de Sant Vicent de 2008 de Guadassuar conviden a tots els veïns i veïnes de la població a participar en la nostra desfilada cívica més important. Esperem que totes i tots eixiu al carrer i ens acompanyeu en aquest event.

Finalitzada la Cavalcada de la Repartició de la Carn, anirem tots junts fins l’Ajuntament, i des de la balconada, es procedirà a la solemne inauguració de la Fira del Porrat 2008, amb el pregó corresponent.

A continuació, autoritats, festers i festeres i tots els que ho desitgen acudiran a la inauguració de l’Exposició de RIBES VILLALBA, pintures 2003-2007, a la Sala d’Exposicions del Centre d’Usos Múltiples de l’Ajuntament.

Dia 22 de gener, dimarts

Festivitat de Sant Vicent Màrtir, Patró de Guadassuar

A l’aurora, volteig general de campanes.

A les 8 del matí, llançament de 14 salves.
A les 9 del matí, cercavila dels dolçainers i tabaleters.

A les 9,30 h., cercavila de la banda “Unió Musical Santa Cecília” de Guadassuar.

A les 12 h. a l’Església de Sant Vicent Màrtir, se celebrarà Missa Solemne en Honor al nostre Patró de Guadassuar i serà cantada per l’agrupació local “Coral Llorenç Ruiz”.
Després de la Santa Missa, cap a les 13,30 h., patrocinada per l’Ajuntament de Guadassuar, es dispararà una Monumental Mascletà, a la Gran Via, davant del Col·legi Balmes.

A les 20 h., i des de l’Església Parroquial, començarà la Solemne Processó en honor al nostre patró Sant Vicent Màrtir, per l’itinerari de costum, en la qual participaran els Festers de Sant Vicent 2008 i les seues parelles, així com els devots i devotes de Sant Vicent.

La imatge serà portada pels festers o quintos del 62 i anirà acompanyada de les autoritats; tancarà la processó la Banda de Música “Unió Musical Santa Cecília” de Guadassuar. En acabant, dins l’Església, es cantaran els “Gojos de Sant Vicent”.

A continuació la comitiva festera i les autoritats es dirigiran a la zona de l’Alter, on es dispararà un magnífic Castell de Focs d’Artifici, patrocinat per l’Ajuntament.

Dia 23 de gener, dimarts

Festivitat de la Divina Aurora

A l’alba, volteig general de campanes.

A les 6,30 del matí ens concentrarem a la plaça Major per celebrar el Rosari de l’Aurora per l’itinerari de costum.

En finalitzar el rosari, les Festeres de la Divina Aurora 2008 oferiran a tots els participants xocolate calentet i mona.

A les 19 h. a l’Església parroquial, celebrarem Santa Missa en Honor a la Divina Aurora, que serà cantada per l’agrupació local “Coral Llorenç Ruiz”.

Després de la Santa Missa, la imatge de la Divina Aurora eixirà en Solemne Processó i es recorrerà l’itinerari de costum. La imatge serà portada pels festers (quintos del 62) i anirà acompanyada de les autoritats religioses i municipals, així com de la banda de música “Unió Musical Santa Cecília” de Guadassuar. En acabant, i dins de l’Església, es cantaran les Salves a la Divina Aurora.
Per últim, i patrocinat per l’Ajuntament de Guadassuar, es dispararan uns Focs Artificials al Ravalet.