21 de gener 2008

PREGÓ 2008 - 21 gener 2008



PREGÓ anunciador de la inauguració de la Fira 2008


POBLE DE GUADASSUAR!!

Aquest any commemorem, el dia dos de febrer, el 800 aniversari del naixement de Jaume I. És, ni més ni menys, el pare de tots els valencians; conqueridor, fundador i legislador del poble valencià. Va propiciar la fundació d'un regne nou a les antigues terres de Xarq Al-Andalus, habitades durant vora cinc segles pels àrabs. Rei d'Aragó, de Mallorca i de València, Comte de Barcelona i d'Urgell, i senyor de Montpeller. En tots aquests territoris la seua llengua, la nostra, senyorejà durant segles i encara hui perdura. Els valencians venim dels conqueridors i els posteriors repobladors. I Jaume I va fer el nostre sant Vicent Màrtir protector de la conquesta, sant i patró que a Guadassuar festegem el 22 de gener i li dediquem la nostra fira.
És de persones agraïdes recordar els seus pares.

POBLE DE GUADASSUAR!!

Per la unió de tots els valencians; per la unió dels pobles germans, fills del mateix pare; per la unió de les cultures i els diferents pobles d'Europa i de la terra; treballem per fer minvar la incultura i la ignorància; pel respecte i la cooperació entre els pobles com la via més encertada per a la prevenció de conflictes, i la construcció d'una cultura de la PAU. Desterrem polítiques de confrontació, interessades i obtuses.

Fem que el nostre poble siga acollidor durant aquests dies de festa, donem la benvinguda als germans dels pobles veïns de la nostra comarca, potenciem l'esperit de concòrdia i siguem respectuosos amb els altres. Done'm exemple als nostres fills. Els nostres fills i els fills de tot el món.

Xiquets i xiquetes, vos agrada la fira??

POBLE DE GUADASSUAR!!

VISCA SANT VICENT, VISCA LA FIRA DE GUADASSUAR!!

Miquel, en nom dels set festers.