31 d’agost 2010

Viatge a La Toscana II




dimecres 11, de bon matí, partim amb tres cotxes cap a San Gimignano, preciós poble emmurallat d'origen medieval, famós per les seues torres (en comptàrem 10, però sembla que n'hi havia més), declarat Patrimoni de la Humanitat el 1990 per la UNESCO. També són coneguts els seus vins blancs, fets amb la varietat de garnatxa local.


Després hem anat a Volterra, l'etrusca Velathri, ja emmurallada des del s. IV aC, encara que les muralles actuals són medievals, del s. XIII. A destacar la Fortezza Medicea (fortalesa o castell, dels Medici), i la Chiesa di San Michele, i deixar-se baixar per la Via Antonio Gramsci, fins el Palazzo dei Priori, en la Piazza del mateix nom, i el Duomo di Santa Maria. També és d'interés el Teatre Romà del s. I aC, i el Parco Archeologico, situat en una antiga Acròpolis.

Volíem dinar a Siena, però s'ha fet tard, comença a ploure i decidim parar a dinar només eixir de Volterra, a uns 2 km, a l'Antica Osteria di Roncolla, lloc i menjar que ens ha sorprés gratament.

I camí cap a Siena (amb passat també etrusc), on ens espera la famossísima Piazza del Campo, on té lloc el Palio di Siena, cursa hípica d'origen medieval entre les diferents Contradas (http://es.wikipedia.org/wiki/Palio_de_Siena) i on s'hi troba el Palazzo Pubblico, amb el seu famós Campanile; continuem pel Duomo di Santa Maria della Scala, al paviment de la qual podem trobar descripció de les Sibil·les, de Moisés, del rei David, d'Abraham, etc. El centre històric de Siena també ha estat declarat el 1995 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

*les fotos van en ordre invers