30 d’agost 2010

Viatge a La Toscana, 8-15 d'agost de 2010


VIATGE A LA TOSCANA I (un dia) ROMA

diumenge 8 d'agost hem pres l'avió des de Manises a l'aeroport de Pisa, aproximadament una hora i tres quarts de vol. Des d'allí un autobus ens ha dut fins al nostre destí, Firenze (Florència), a l'hotel Residence Palazzo Ricasoli, un antic palau senyorial rehabilitat a la Via Mantellate, perpendicular a la Via San Gallo, que condueix al bell centre de la ciutat.

Després d'explorar un poc l'hotel-palau i les habitacions, i de desfer maletes, hem eixit a fer una volta (allà un giro), i a sopar a la Osteria dell' Agnolo, al Borgo San Lorenzo, sense dubte un dels restaurants més antics i més típics de la cuina toscana. Després cafè i gelat a la Piazza della Repubblica i volteta pel centre; i promptet a dormir, que de bon matí mourem cap a Roma.

dilluns 9, després de desdejunar a l'hotel, anem a l'estació de tren i, en un ràpid, marxem cap a Roma, a passar tot el dia. En una hora som arribats i ens hem afanyat, que Roma no és per a un sol dia. Però no podíem ressistir la tentació de visitar-la, encara que fóra només les coses més emblemàtiques. I això vam fer, vam visitar el Coliseum i tota la part antiga, la Piazza Venecia, la Fontana di Trevi, el Panteó d'Agripa, i a dinar (sense xampany) en un dels carrerons estrets i cèntrics.
De vesprada hem passat per la Piazza Navona, amb la famossísima Fontana dei Quatro Fiumi, i immediatament a la Basilica di San Pietro in Vaticano. En acabant era precís fer via cap a l'estació, al tren que ens retornaria a Firenze. En arribar, corrent a la dutxa i vestir-se per anar a sopar a l'Antica Pizzeria Ristorante Nuti, de cine! Volteta i ens trobem a un del poble, ha ha (un mocadoret, el món).

dimarts 10, tot el dia dedicat a Firenze, la nostra amfitriona. De bon matí, abans que hi haja massa gent, al Duomo (catedral) Santa Maria del Fiore, una de les obres mestres de l'art gòtic i del primer Renaixement italià; el Battistero di san Giovanni, amb les famoses portes de bronze de Ghiberti; i el Campanile (campanar) de Giotto.

Hem seguit per la Piazza della Signoria, amb el fastuós Palazzo Vecchio i les seues estàtues (David, Hèrcules, ...), la Logia dei Lanzi, i la Fontana di Nettuno (un conjunt impressionant); per a després deixar-nos córrer per la Piazzale degli Uffici fins al Fiume (riu) Arno i el Ponte Vecchio. Tot seguit anem a parar al Palazzo Pitti, del s. XV, comprat al s. XVI pels Médici i fet residència oficial del Gran Duc de la Toscana, i actualment convertit en museu (espectacular).

Anem a dinar, i de vesprada continuem per la Piazza della santa Croce, on es poden admirar les tombes del físic-matemàtic-filòsof Galileo Galilei, l'escultor-pintor-arquitecte Michelangelo Buonarotti, l'escriptor Dante Allighieri, el filòsof Niccolò Machiavelli, el compositor Gioacchino Rossini, i altres insignes fills de la ciutat.

Per acabar el dia hem anat a la Piazza di santa Maria Novella, però l'horari de visites havia conclòs, així que hem descansat una miqueta en la gespa de la plaça, mentre alguns han anat a assegurar el tema dels cotxes de lloguer per a les excursions de la resta de la setmana.

continuarà

*de fotos, entre les cinc càmeres que hi duguérem, n'hi ha més de quatre GB (això és més de dues mil); ací a soles en posarem unes quantes, amb el criteri que han d'aparéixer el màxim del grup, i sense peu de foto