06 de gener 2009

salutació al llibre de festes Guadassuar en Fira 2009

Els festers de l’any passat

TEMPUS FUGIT


La frase exacta de Virgili, poeta romà, en les Geòrgiques, publicat l’any 29 a.C., és Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus... Aquesta locució llatina fa referència al pas del temps, millor dit, a com s’escapa el temps, com vola, com fuig!

Sembla l’altre dia quan ens proposàrem de fer la festa, a les acaballes de l’any 2006, i vam entrar en passar la fira de 07. Teníem tot un any per davant!!

N'érem pocs, solament set, i a alguns ens rondava pel cap si seríem capaços de fer tantes coses. Teníem dubtes, no sempre expressats en les converses, però estàvem decidits de fer front a tots els problemes que pogueren sorgir. Ens animava també eixa sensació estranya que produeix el retrobament d’aquells xiquets i joves que érem, i que, després de molts anys de distanciament (la vida porta a cadascú per estranys viaranys), ara teníem de nou una oportunitat i un motiu per tornar a estar junts, teníem un projecte: fer la festa de sant Vicent del 08.

No cal ni que vos diga que l’experiència ha estat molt satisfactòria. De fet no hem aturat en tot l’any 08, quan en teoria ja havíem acabat en gener. No faré un repàs, per qüestió de brevetat que em requereixen, però teniu complida informació de les nostres activitats al nostre pioner web-log http://guadassuarfesterssvicent08.blogspot.com/ , el qual continuem actualitzant puntualment.

El temps ha passat, inexorable, irreparable. El nostre any de festa ja és història, part d’una història de la festa local, petita, però nostra.

Vull expressar ací el meu agraïment als altres festers pel temps compartit i pel temps que ben segur seguirem compartint. I de part de tots, el nostre agraïment a Mossén Xavier, rector de la parròquia de sant Vicent, i a tot el poble en general.

Per acabar, agrair als festers d’enguany el detall que han tingut d’oferir-nos escriure aquestes ratlles. Vos desitgem molt d’èxit i que assaboriu cada moment com a únic i irrepetible, perquè ja sabeu: el temps corre que vola!!

Una abraçada!

Miquel, en nom dels set majorals de 2008